Книги З Програмування Українською Топ Література Для Програмістів

Read more about книги програмування here.

книги по програмуванню

Перший посібник – «Створюємо динамічні вебсайти з допомогою PHP, MySQL, JavaScript, CSS і HTML5» Робіна Ніксона. Це книга-огляд усього світу програмування і сучасних технологій, які в ньому використовуються. У посібнику теоретичний матеріал підкріплений практичними порадами. Після прочитання можна навчитися розробляти сайти на PHP. JavaScript є однією з найпопулярніших мов програмування. Його знання необхідне більшості розробників, тому ознайомитися з книгами про JavaScript буде корисно всім айтішникам.

«Дизайн на HTML і CSS для будь-яких пристроїв» Бена Фрейна – третє видання цієї цікавої книги вийшло у 2022 році. Із цього посібника початківець дізнається все про розмітку HTML і створення ефектів, переходів і анімацій із допомогою CSS. Фахівцям, які хочуть працювати в престижних міжнародних і вітчизняних компаніях бажано відвідувати лекції, проходити курси підвищення кваліфікації, читати професійну літературу. Які IT книги прочитати у 2024 році ви дізнаєтеся із цієї статті. У довіднику перераховані навіть ключові слова, використовувані в програмуванні на платформі .NET. Дізнайтеся, як принципи та технології Java використовують сучасні апаратні засоби та операційні системи.

Книга присвячена мові програмування Python. На сьогодні це одна з найпопулярніших та найперспективніших мов. Книга допоможе читачеві познайомитися з мовою Python і навчитися використовувати її для написання професійних програм.

Налаштування продуктивності – наука експериментальна. Але це не означає, що інженери повинні будувати здогадки, щоб виконати свою роботу (хоча часто трапляється саме так). За допомогою цієї практичної книги ви навчитеся налаштовувати високу продуктивність Java-додатків завдяки кількісному, такий, що піддається перевірці підходу. Якщо вас цікавить більш глибоке занурення в WEB-програмування, то “PHP і MySQL. Розробка Web-додатків” – це книга, яку варто прочитати. Автори Лінн Бейтс і Ларрі Желкерс пропонують докладні інструкції щодо створення WEB-додатків, використовуючи популярні мови програмування PHP і бази даних MySQL. Також у розділі зібрано літературу, що описує популярні середовища розроблення.

Хоч уже давно прослуханий в аудіо на російській. Але взяв, аби гривнею проголосувати за україномовний переклад. Якщо ви бажаєте придбати книги по WEB-програмуванню, то рекомендуємо звернути увагу на онлайн-інтернет-магазин BooksIT.

книги по програмуванню

«Емоційний дизайн» Дональда Нормана – це цікава книга, у якій автор пояснює взаємозв’язок між дизайном і емоціями, які викликають певні речі в інтер’єрі. Штучний інтелект – невід’ємний атрибут сучасного світу, керованого технологіями та даними. Він активно застосовується в таких областях, як пошукові системи, розпізнавання образів, робототехніка, безпілотні автомобілі. У третьому, доповненому виданні з’явилися нові глави про дерева ван Емде Боаса і багатопоточні алгоритми, а главу про рекурентність істотно розширили. Також автори змінили подачу матеріалу про динамічне програмування та «жадібні» алгоритми та додали нові вправи та завдання.

«Дизайн звичних речей» Дональда Нормана – це посібник, після прочитання якого дизайнер дізнається про прийоми, які допоможуть помічати і створювати гарний дизайн. Норман розглядає типові помилки спеціалістів, дає дизайнерам різні поради і способи запобігти їм. Автор розповідає про особливості взаємодії із замовником та знайомить початківця з класичними помилками дизайнерів. «Ви не знаєте JavaScript» Кайла Сімпсона – це серія IT книг про вищезгадану мову програмування.

Підручник знайомить з принципами роботи алгоритмів та їх проектування. Охоплює широкий спектр тем, включаючи алгоритми сортування та пошуку, графові алгоритми, динамічне програмування та жадібні алгоритми. Вона також містить розділи, присвячені таким складним темам, як рандомізовані алгоритми, лінійне програмування та криптографія. Книга написана так, щоб бути доступною як для студентів, так і для професіоналів, з чіткими поясненнями та детальними прикладами. Книга з основами мови програмування JavaScript. У книзі використовується практичний підхід до викладання JavaScript, з акцентом на інтерактивному навчанні та практичних прикладах.

Для того, щоб із сотень існуючих варіантів вибрати потрібний, необхідно визначитися з тим, в якій області ви збираєтеся працювати. Мови веб-програмування — це мови, які здебільшого призначені для роботи з веб-технологіями. Мови веб-програмування можна умовно поділити на дві групи, що перетинаються, — клієнтські та серверні.

Також містить розділи, присвячені поглибленим темам, таким як введення/виведення файлів, регулярні вирази та мережеве програмування. Книга написана так, щоб бути доступною як для початківців, так і для професіоналів, з чіткими поясненнями та детальними прикладами. «Вивчаємо Python» Марка Лутца – практична книга для програмістів, які тільки починають вивчення цієї мови програмування. Python у підручнику розглядається детально і з усіх сторін, а кожен розділ написаний простою і зрозумілою мовою. Після кожного параграфу є питання для самоперевірки, завдання і корисні ілюстрації.

Зрозумілий та лаконічний стиль написання не викликає труднощів при читанні. В цій книзі можна дізнатися про техніки та методи якісного програмування. Автор підкреслює  важливість конструювання програмного забезпечення та наголошує, що ПО є центральною діяльністю у програмуванні.

В IT літературі вона порівняно примітивна, це не Гаррі Поттер або Шекспір. Розмовлять або слухать не треба, а запити в гугл — це не есе на філософські теми. Стаття призначалась виключно для початківців. Погоджуюсь, деякі книги у списку не ідеальний варіант для них. На даний час, на скільки я знаю, спеціалісти математики більше задіяні в теоретичних дослідженнях та своїх теоріях. А ті, що застосовують на практиці свої знання, в більшості закордон повиїжджали.

книги по програмуванню

Чарльз Северанс – доцент клінічного факультету Школи інформації Мічиганського університету, де викладає курси інформатики; він також викладав інформатику в Університеті штату Мічиган. Чарльз намагається спростити бачення Python, як важкої для вивчення мови. Вебюзабіліті і здоровий глузд» Стіва Круга – це цікава й пізнавальна книга про роботу мобільних додатків і вебсайтів, розробку дизайну, зручного для користувачів.

  • У книзі він розкриває правила архітектури програмного забезпечення і допомагає їх застосувати, дає прямі та лаконічні відповіді на ключові питання архітектури та дизайну.
  • WEB-програмуванню сьогодні приділяється особлива увага, адже саме на ньому базується більшість сучасних веб-сайтів та додатків.
  • Книжка невеликих розмірів, яку можна прочитати за декілька днів.
  • Та й не потрібно, оскільки вони мають часом дуже специфічні відмінності, що дають змогу лише певному використанню.

Серед інших популярних мов значаться Java та C. Плюси першої — багатофункціональність та кросплатформеність, другого – висока продуктивність. Серед запропонованих нами видань за різною вартістю є як посібники для чайників, так і довідники більш досвідчених фахівців. Якщо ви вирішили стати розробником інформаційних продуктів, то спочатку потрібно з нуля вивчити хоча б одну мову програмування.

У цій книзі ви знайдете детальну інформацію про створення та оформлення веб-сайтів за допомогою HTML і CSS. Книга містить багато прикладів і практичних завдань, що дозволить вам зміцнити свої навички в WEB-програмуванні. Звичайно, потім був PyCharm, купа статей на Хабрі, занурення в теорію і всередину бібліотек, але то вже зовсім інше. А от найпростіше (синтаксис, типи даних, основи ООП, оператори циклів та інше) — саме CodeAcademy.

До конкретних розділів цього посібника спеціаліст буде звертатися у разі потреби, щоб оновити знання циклів чи перебору таблиць. Нульове правило для подібної літератури — читать в оригіналі, якщо він англійський.Особиcто для себе використовую такий підхід. Читаю офіційний (зазвичай) туторіал, щоб розуміть основну м’якотку технології. Потім обираю якийсь проектик і починаю кодить, звертаючись за порадами до гугла та стаковерфлоу.

Я особисто там починав вивчати Python, і такий інтерактивний формат, коли поряд і теорія, і завдання в онлайн-інтерпретаторі, — дуже допомагають. Наведені вище книги — це інструкції до інструментів. Як і інструменти вони старіють швидко, і список стає неактуальним.

У книзі використовується унікальний і цікавий підхід до викладання Java, з акцентом на інтерактивному навчанні та практичних прикладах. Охоплює основи програмування на Java, включаючи змінні, типи даних, потік управління та об’єктно-орієнтоване програмування. Також охоплює більш складні теми, такі як паралелізм, мережеве програмування та веб-розробка. Містить вправи, головоломки та вікторини для закріплення понять, вивчених у кожному розділі.

Найкраща книга для тих, хто поки що нічого не розуміє в інтерфейсах. Автор простою і зрозумілою мовою розповідає, чим займаються фахівці з User Experience та юзабіліті. Книгу можна використовувати як вичерпний довідник або навчальний посібник. Книгу можна використовувати не тільки як підручник, а і як довідник.

«HTML5 і CSS3 для чайників» Кріса Мінніка – це книга, з допомогою якої спеціаліст на початку своєї кар’єри легко навчиться створювати й налаштовувати вебсторінки. Посібник написаний простою і зрозумілою мовою, тому майбутній айтішник легко розбереться із версткою. Завдяки покроковим інструкціям ви зможете в короткий термін освоїти основи мови. Ви будете працювати в середовищі Jupyter Notebook і застосовувати принципи грамотного програмування для створення змішаного уявлення коду, заміток, математичних рівнянь і графіків. Роберт Мартін, також відомий як дядечко Боб, – знакова фігура у світі розробки програмного забезпечення та один з творців всесвітньо відомого Agile-маніфесту.

Поганий код може працювати, але він буде заважати розвиватися проєкту і компанії, адже в ньому постійно потрібно щось лагодити. Ця книга навчить вас відрізняти хороший код від поганого і перетворювати другий в перший. Суть в тому, що все настільки швидко змінюється, що після перекладу, сенсу в тому, що переклали вже немає. Ну і плюс, що переклад технічної літератури не може коштувати дешево, а куплять її людей one hundred від сили, це просто не окупиться. Якщо говорити про поєднання читання і кодингу, то особисто я для початківців рекомендував би такий формат, як в CodeAcademy.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Tools4BLS
Logo
Register New Account
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart